Panokset kovenee, kohti eurooppaa....

No niin, tähän on tultu ja europarlamenttiin on matka. 

Hiukan on vielä kisaväsymystä havaittavissa eduskuntavaalien jäljiltä ja lopmpakko kovin ohut. Mutta mennään niillä eväillä jotka luoja on antanut.

EU-kriittinen puolue ? Kyllä.

EU-hankkeita on arvioitava nykyistä enemmän kansallisen edun näkökulmasta. Kannatan itsenäisten valtioiden liittoa, en niinkään liittovaltiota tai tulonsiirtounionia jossa siirrellään rahaa enemmän suomesta ulos kuin siitä on oikeata hyötyä tänne periferiaan.

Liittovaltiokehitys on Titanicin kokoisella törmäyskurssilla kansanvaltaisten periaatteiden kanssa. EU:ssa tulee tehdä yhteistyötä rajat ylittävien yhteisten asioiden kuten sisämarkkinoiden toimivuuden, ulkoisen ja sisäisen turvallisuuden ja ilmastonmuutoksen torjunnan eteen.

Meidän pitää pyrkiä ennemminkin olemaan EU:n uudistaja. Euroopan unionin pitää kyetä uudistumaan ja sopeutumaan ajan haasteisiin. EU-päätöksentekoa on tuotava enemmän kansalliselle tasolle ja EU-tason päätöksentekoa demokratisoitava. EU-sääntelyä ja -budjettia on karsittava.

'Haluan/ haluamme,vähemmän mutta parempaa EU:ta. Suomen on ajettava EU:ssa kansallista etuaan. Vaikutusvaltaamme tulee käyttää suomalaisten / suomalaisuuden puolustamiseen eikä muiden jäsenmaiden miellyttämiseen. Suomen pitää tehdä nykyistä enemmän konkreettisia avauksia eri politiikan lohkoilla EU:ssa. On karistettava lampaan talja ja oltava enemmän suden asussa.

Mutta jo vain kesä lähestyy ja vielä nämä vaalit käytävä. Ei saa nukkua, vielä.