Terveenä kaiken ikää

On julkinen sektori ja sitten on tämä yksityinen sektori.

Peruspalvelut turvataan parhaiten kuntien ja valtion kautta, koska ei ole voitontavoittelua. Mutta yksityinen sektori on tärkeä täydentämään tiettyjä julkisia palveluja, silloin kun tämä on tarkoituksenmukaista ja palvelee veronmaksajaa.

Terveydenhoito samoin kuin vanhustenhuolto ovat julkisin varoin hoidettavia julkisyhteisöjen tehtäviä. Niitä ei saa luovuttaa pelkästään pörssiyhtiöiden hoidettavaksi. Tämän menneen talven aikana on näytetty toteen mihin se pahimmillaan johtaa.

Yksityiset voivat toimia edelleen täydentävinä toimijoina. Rahoitus on hoidettava jotenkin muuten kuin kuntien kautta. Korvamerkitystä kuntien valtiontuesta luopuminen oli virhe. Kunnat eivä osanneet jakaa varojaan oikein ja luovuttivat rahapulassaan terveydenhuollon ja vanhustenhuollon sille yksityiselle toimijalle, joka halvimmalla jätti vanhukset hoitamatta. Tähän on pakko tulla muutos.

Maksumiehiä ovat lopulta kaikki, ei ole resurssiviisasta kustantaa päällekkäisiä palveluja julkiselle ja yksityiselle puolelle. Tehokkainta on keskittää käytettävissä olevat varat julkiselle puolelle. Lääkäripulasta päästään helposti, kun valmistuville lääkäreille säädetään viiden vuoden velvoite toimia terveyskeskuksissa vastineeksi ilmaisesta koulutuksesta. Työterveydenhuollosta, jossa asiakkaat ovat jotakuinkin terveitä, siirretään tuhat lääkäriä terveyskeskuksiin ja keskussairaaloihin.

Tämä on hoidettavissa, jos on tahtoa.

Numerokin saatu

Numerot saatu ja peli kovenee

Koti, uskonto ja isänmaa. On siinä kolme asiaa, näitä pitää puolustaa nyt ja aina. Hiukan kliseistä mutta totta.

Suomi, suomalaisuus ja Suomen kulttuuri.

Näihin ei tulla, näihin kasvetaan.  Suomi ja sen turvallisuus pitäisi olla jokaiselle itsestään selvä asia. Tietyt tahot ja ryhmät eivät tunnu välittävän siitä ollenkaan, suomesta. Miksi ? Mieluummin ollaan sen vieraan puolella, miksi? 

Kun puhutaan suomalaisuudesta tai muista kansallisuuksista, kulttuurisesta taustasta tai vaikka ihonväristä, puhutaan identiteetistä.                                                          Identiteetillä tarkoitetaan ihmisten ja kansakuntien omaa käsitystä siitä, millaisia he ovat. Kirjallisuudessa ja muussa taiteessa identiteettiä pohditaan monelta kannalta: Mitä suomalaisuus on? Miten se on muotoutunut? Mikä siinä on keskeistä? Identitetti muuttuu niin yksittäisen henkilön elämän ajan kuin myös laajemmin aikojen ja olosuhteiden muuttuessa. Tällaisia muutoksia suomalaisessa kulttuurissa ovat olleet muun muassa: teollistuminen, talvi- ja jatkosota sekä niistä seuranneet jälleenrakennusvuodet, yhteiskunnan rakennemuutos, monikulttuurisuuden lisääntyminen ja vaikka teknologian nopea kehittyminen.

Suomalaisen kulttuurin piirteitä ja parhaita tunnusmerkkejä ovat tai niinä on pidetty esimerkiksi seuraavia: euroviisumonsterit 2006 sisu, sauna, Sibelius, salmiakki vaiteliaisuus, ujous, sisäänpäinlämpiävyys Kalevala nobelistimme Virtanen, Granit, Sillanpää, Ahtisaari, jääkiekko, pesäpallo ja mäkihyppy, Uuno Turhapuro, Spede.         Idän ja lännen kulttuurien sekoittunut muoto: itäinen mentaliteetti ja läntisiä tapoja protestanttinen työmoraali.  Tuntemattoman sotilaan kuvaama auktoriteettien ja johtajien viha, Seitsemän veljeksen kuvaama metsäläisyys, jossa kuitenkin on oppimisen ja sivistyksen siemen. Nokia, Linux, koulutettu ja osaava kansa Pisa-tutkimuksen hyvä arvosana suomalaiselle koulujärjestelmälle kapellimestarit, suomalainen muotoilu ja arkkitehtuuri (Saarinen, Aalto...) muumit, ruisleipä. Ensimmäinen kirjallinen maininta suomalaisista on peräisin Tacitukselta, joka kuvasi teoksessaan Germania suomalaisia (fennejä) äärimmäiseksi pohjoiseksi kansaksi, joka ei edes halua kehittyä vaan elää tyytyväisenä maailman äärillä.

Numerot saatu, kovaa peliä varsinkin kotikulmilla Hämeenlinnassa

Eduskuntavaalit lähestyy, numerot on jaettu, itselleni numero 92. Kuntavaaleissa 2017 oli numerona 192. Tässä on mediassakin spekuloitu, että jotkut tahot koittavat vaikuttaa vaalien tulokseen, jopa Venäjän pelko on eräillä tässä mukana. Mutta kuka muu voi olla ihmiselle susi kuin toinen ihminen tai entinen puoluetoveri. 

Ollaan niin vallankiilto silmissä, että viedään vaikka luottamuspaikat alta.

 

Olikin odotettavissa...

Älä ole mahdollistamassa tätä !

Vaihteen vuoksi nuoristakin

Viime aikoina on keskitytty lähinnä vanhusten hoivakotiasioihin, mikä on monia koskettava ja tärkeä asia.

Meistä jokaisesta tulee vanha joskus, tai ainakin suuresta osasta jos ei mitään ennenaikaista tragediaa tapahdu ja matka lopu kesken.

 

Ennenaikaisuudesta, ei siemensyksystä vaan nuoruuteen liittyviin muihin asioihin. Syrjäytymiseen, köyhyyteen, kiusaamiseen. Melko laaja alue, mutta jos pikkasen pintaa raapaisten.

 

Lapset ja nuoret, ihan yhtä tärkeä asia kuin tulevaisuudessa häämöttävä vanhuuskin.

Viime aikoina saanut paljon lukea syrjäytymisestä ja lapsuuden köyhyydestä.

On joutunut lukemaan seksuaalisesta hyväksi käytöstä, niin ulkomaisen kuin kanta-suomalaisenkin tekemistä.

Kumpikin on aivan yhtä raukkamaista hyväksikäyttöä josta rangaistuksen pitää olla aina maksimaalinen. Raiskaus kestää hetken mutta lapsi kärsii siitä koko ikänsä.

On joutunut lukemaan kuinka raiskauksen tai muun hyväksikäytön seurauksena lapsi tai nuori on riistänyt hengen itseltään !

 

Sinä, juuri sinä joka edes harkitset tekeväsi tälläistä, mene hoitoon !

 

Sitten mietin tätä kiusaamista joka monessa tapauksessa saattaa kestää jopa vuosia, ehkä jatkua koko kouluajan. Se saa lapsen tai nuoren vetäytymään kuoreensa ja syrjäytymään, väistelemään ihmisten kohtaamista.

 

Mielestäni tätä kiusattua ei pidä siitä rankaista ja siirtää toiseen kouluun. 

Kiusaaja on se johon tulisi keskittyä.

 

Kiusaaminen on asia, jota kenenkään ei pidä seurata vain tumput suorana vierestä. En hyväksy sitä ollenkaan. Kiusaamistilanteisiin tulee aina puuttua, tavalla tai toisella.  Tiedän opettajien ja oppilaiden nähneen/kuulleen kiusaamistilanteita, mutta he ovat halunneet sulkea silmänsä/korvansa siltä kaikelta pahalta. Miksi?

 

Sehän luokitellaan jo kiusaamisen mahdollistamiseksi, että on mukana kiusaamisessa. Hyväksyy tilanteen, ja pahimmassa tapauksissa nuoret kuvaavat tilanteen, ja jakavat jopa someen kaikkien naurettavaksi. Se on jo itsessään rikos.

Asioista pitää voida puhua, ennen kuin ongelmat paisuvat liian suuriksi, se ei liene liikaa vaadittu.

 

 

Kuka olen ? Vai olenko sittenkään ?

Kuka minä olen ?

Olen kotoisin Hämeenlinnasta, mutta olen asunut Hauholla jo noin kolmekymmentä vuotta.

Muutin tänne "kaikenkeskelle" vuonna 1989 kuten muutama muukin kaiketi ja löysin oman kotini. Olen asunut jo niin pitkään, että voin pitää itseäni Hauholaisena, toki äitini täältä olikin kotoisin ja pitäjä onkin tuttu jo vuodesta 1969, toki alkuvuosista en jostain syystä muista kuin hataria pätkiä sieltä täältä.

Pidän siis itseäni Hauholaisena, joka asuu Hämeenlinnassa Hauhon pitäjässä tai siihen suuntaan ?!

Viihdyn täällä enkä näe mitään syytä miksi muuttaa pois ?

 

Voisin tietty ranskalaisin viivoin luetella;

-Olen Kari Aaltonen

- Mies

- 49 vuotta

- Asun...

 

Melko tylsää eikö ?

 

Olin /olen luonteeltani tarkkailija ja mieluummin aina kuunnellut ja tehnyt havaintoja ihmisistä ja ympäristöstä kuin hakenut huomiota. Seuraan uteliaana maailmaa, ihmisiä, ilmiöitä haluten oppia uutta. Politiikka ei mielestäni aina ole ollut ollenkaan kiinnostava asia, päinvastoin pidin sitä tosi tylsänä, harmaana alueena.

 

Viime vuosien aikana on asia muuttunut päälaelleen. Tämähän on kaikkea muuta, kun asiaan on syventynyt kunnolla.

Mielenkiintoista nähdä ja olla mukana, todeta kuinka ihmiset kommunikoivat ja toimivat yhdessä saavuttaakseen, tai estääkseen jotain.

Politiikka on vaikuttamista parhaimmillaan, omaan ja oman kansan, suomalaisten tulevaisuuteen.

Pidän politiikkaa nykyään tärkeänä ja välttämättömänä osana yhteiskuntaa, niin hyvässä kuin pahassa. Politiikassa on "sitä" jotain ainutlaatuista, se laittaa, pakottaa meidät ajattelemaan omaa nenää kauemmas.

Ottamaan ympäristömme ja muut ihmiset huomioon, asettumaan heidän asemaansa.

 

Politiikka on välittämistä.

Ihmisten tulevaisuuden eteen tehtävää pitkäjänteistä työtä. Suomi on demokraattinen tasavalta, itselleni tämä tarkoittaa sitä, että olemme kaikki tasavertaisia kansalaisia. Jokainen suomalainen on tärkeä ja tasavertainen osallistumaan yhteisten asioiden päättämiseen.

 

Olen tavallinen suomen kansalainen, kuulostaa tylsältä ?

En suinkaan taida ihan tavallinen olla, en sovi aina ennalta kuviteltuun muottiin. Minulla ei ole järjestöä tai mitään ryhmää, jonka asiaa olen ajamassa. Tai pitää kuitenkin pikkasen ottaa takaisinpäin, kyllä se Hämäläisyys taitaa vaikuttaa...

 

Liityin Siniseen tulevaisuuteen siksi, että se on puolue, joka pystyy asettamaan maan edun ensimmäiseksi.

Tämä on yksi syistä miksi asetuin Sinisen tulevaisuuden kansanedustajaehdokkaaksi - maan etu.

Minulle on tärkeää ajaa Suomen, sen kansalaisten ja meidän yhteisen luontomme, maaseutumme, koko maan asemaa euroopassa.

Haluan olla juuri "se" edustaja, joka ajaa omien kansalaistensa etua huolimatta siitä, ovatko he työssä vai työttömänä, asuvatko he maaseudulla taikka kaupungissa, ovat nuoria tai vanhoja.

Tämä on politiikkaa.Ihmisistä välittämistä, heidän huoliensa ja murheidensa kuuntelemista.

Auttamista.

Sitä kuinka pystymme yhdessä työskentelemään Suomen ja suomalaisten hyvinvoinnin varmistamiseksi.

 

Suomi ei ole valmis.

Contact us

Click here and write your email address, phone number, address, or any other contact information your website visitors can use to get in touch with you.
Nimi*
Sähköpostiosoite*
Viesti*

Opening hours

If you have a store, use this space to let your website visitors know when it's open.