Whaaat !

Oletko sinäkin asiantuntija ?

 

Olen huomannut, että rakas suomemme on täynnä joka alan asiantuntijoita !

Varsinaisia "besserwissereitä" on joka paikassa.

Neuvoja riittää, kommenttia tulee. Sohvien kulmista, kadulla, somessa.

 

Somessa sitä onkin helppoa kirjoitella, varsinkin jos on kovin ujo, voi piiloutua vaikka kissan kuvan taakse ja alias nimi, se on mainio tapa tuoda esille omaa asiantuntijuutta.

 

Esimerkiksi, vaikka Marja-Pentti, se on jo varsin uskalias. Melko hämääväkin, konsultoinnin vastapuoli, kun ei tiedä puhuuko naisen vai miehen kanssa.

Helppoa, eikös vaan ?

 

Konsultteja löytyy joka lähtöön. Varsinkin, kun on kyse politiikasta.

 

Pitää ihmetellä ja pitää myöskin hämmästellä kauhiasti, miksi ette tule mukaan polittiikkaan ?

Varsinkin  "KOVAÄÄNISIÄ" ovat he ketkä eivät, perustele millään kantaansa mihinkään asiaan.

 

Eräitä loistavia vinkkejä mm. kuten :

 

- Verot alas !

- Eläkkeitä pitää nostaa !

- Vuokrat pitää laskea !

- Kaikkien pitää saada ilmainen terveyden hoito!

- Bensanhinta pitää laskea puoleen "

 Jne,jne.....

 

Tässä yllä muutamia todella loistavia sloganeita / lupauksia joilla maailma pelastuu !

(huom.sarkasmi !)

 

Näiltä opastajilta ja neuvojilta, kun kysyy miten niin ? Jo vain ääni nousee falsettiin*, kirjoitettu teksti, menee senat sakaisin.

 

Palataan takaisin realismiin välillä. Kiitos useista hyvistä palautteista ja vinkeistä !

 

*https://fi.wikipedia.org/wiki/Falsetti

 

Ei muuta, nyt...

 

 

Yhteistyö, se on vaikee pala

Yhteistyö.

Se tuntuu olevan kova pala purtavaksi tänä päivänä. Vaikeata.

 

LASTEN SUUSTA - mitä on yhteistyö?

 

"Jos aikuinen ei pysty tekemään lapsen työtä (esim. petaamaan sänkyä), lapsi voi auttaa." "Jos jotain tehtäis vaikka yhdessä."

"Jos toinen ei jaksa tehdä jotain juttua, niin toinen tulee auttamaan."

"Onnistuu paremmin yhessä."

"Kaikki auttaa toisia."

"Että tekee kaikki samaa eli kaikien pitää tehä samaa."

"Olen kuullut sen yhdessä tv- ohjelmassa. Se oli lasten ohjelma. Siinä keksi tyttö, ne siivosivat yhteistyötä. Ne olivat poneja."

 

Mikä siitä tekee niin vaikeata ja jopa aivan mahdotontakin ?

Onko se yksinkertaisesti supisuomalainen "naapurikateus": no mutta kun tuolla on tuollainen niin sen kanssa en ainakaan ala mihinkään.

 

Se sanoi sillein, että...

Toi on väärää mieltä tästä ja tuosta...

Mutta kun noilla on uudempi, auto, vene , talo tai jotain.

 

Politiikassa se on näköjään vielä hankalampi asia. -Tuon puolueen kanssa me ei kyllä kun ne sanoivat noin ja näin.

Tai tämä muita ylivertaisempana itseään pitävä, minä, minä ihminen, aina kaikkea vastaan periaatteen vuoksi, vaikka muut olisivatkin oikeassa. Aina on päästävä sanomaan jotain poikittaista. 

 

Vain silloin on hyvin, kun tämä kaikessa paras minä, minä ihminen saa tahtonsa läpi, mulle kaikki nyt heti. Minä, minä ei näe, eikä kuule muuta kuin erinomaisen itsensä. Ei kuuntele, tai jos on kuuntelevinaan, ei välitä tipan vertaa. Narsisti siis.

 

Se niistä. Mielestäni meidän tulee tulla toimeen kaikkien kanssa, edes yrittää sitä.

Kuntapolitiikassakin on valitettavasti näitä besserwissereitä joiden mielestä kukaan muu ei ole mitään.

Itsellenikin on sanottu, että tuon kanssa et sitten puhu, tuon kanssa et ole samaa mieltä, ja varsinkaan tuon puolueen kanssa ei voi olla puheissa....

 

Talvisodan henki, mihin se meni ?

Suuren ulkoisen vaaran uhatessa suomalaiset yhdistyivät yksimielisesti puolustamaan maataan ja itsenäisyyttä. Syntyi ns. talvisodan henki, jossa jokainen suomalainen teki kaiken voitavansa sodan voittamiseksi vainoojaa vastaan.

Talvisodan henki yhdisti kansan ja paransi kansalaissodassa syntyneitä luokkaeroja umpeen. Sota osoitti, että kaikille suomalaisille oli sittenkin tärkeintä oma itsenäinen isänmaa, jonka eteen oltiin valmiita tekemään suuriakin uhrauksia.

 

Esimerkiksi mustan pörssin kauppiaita ei talvisodan aikana ollut yksinkertaisesti siitä syystä, että heitä ei olisi siinä tilanteessa suvaittu. Jatkosodan aikana tilanne oli jo toinen ja musta pörssikin kukoisti. Talvisodan hengen ohella suomalaisia auttoi ns. "talvisodan ihme". Käsite syntyi lännen lehdistössä, jossa hämmästeltiin miten pieni Suomi pystyi vastustamaan suurta itäistä naapuriaan niin, ettei  Puna-armeija päässyt eteenpäin. Tätä ei voitu käsittää muutoin kuin pitämällä sitä suoranaisena ihmeenä.

 

Talvisodan ihme koostui useasta eri osatekijästä, joista ensimmäinen ja tärkein oli suomalaisten voimakas ja yksimielinen tahto puolustautua vihollista vastaan.

Yhteistyössä siis.

 

Talkoista.

Talkootyön voima elää yhä vahvana maaseudulla

"Karvian Kanttiin entisen koulun pihapiiriin rakennettavan esittävien taiteiden katsomon rakennustyöt etenevät hienosti. Työt ovat hyvin aikataulussa.

Katsomon pitäisi muotoutua näkyville vielä tämän vuoden puolella. Ensimmäiset esitykset katsomossa ovat suunnitelmien mukaan kesäkaudella 2019. Karviassa on totuttu samaan se mitä halutaan.

Kaikessa karvialaisessa rakentamisessa on talkootyöllä ollut suuri merkitys. Näin on kuntaan saatu pyörätiet ja monet yhteiseen käyttöön tulleet rakennukset ja paikat. Maaseudulla talkootyö on vielä voimissaan, mikä on hieno asia.

Nytkin katsoma tehdään suurella sykkeellä ja kalustolla. Talkooperinne elää vahvana. Monipuolinen kulttuuripalvelujen tarjonta on Karvialle tärkeää myös imagollisesti.

Karvia tunnetaan teatteriesityksistään ja musiikkitapahtumista.

Karviatalo on ottanut paikkansa sisätiloja vaativien esitysten pitopaikkana, mutta tarve on ollut saada kunnon katsomo kesäajan tapahtumille, näytelmille, tilaisuuksille ja konserteille. Nyt tämäkin on toteutumassa. Valmistuttuaan katsomoon mahtuu noin neljäsataa ihmistä."

 

-lähde: Kankaanpään seutu

 

Yllä oleva teksti oli siis lainaus. Poikkeuksiakin löytyy vielä sentään maasta, on tosi innokkaita ihmisiä jotkut maaseutu paikat pullollaan. Tämä siis Karvialla 2017.

 

Sitten on paikkoja jossa ei saa ketään liikkeelle kuin rahanvoimalla. Ei ole olevinaan aikaa vaikka oltaisi työttöminä.

 

Mutta oli miten oli, ajatus ehkä tuli ilmi.

 

Eipä olisi ennen saatu heinätöitäkään tehtyä ilman yhteistyö ja talkoohenkeä.

 

Ei muuta, nyt

 

 

 

 

Melkoinen ekotekoko ?

On se, kun ei muuten saada ilmastoa lämpiämään, pitää perkeles sitten alkaa lumia sulattelemaan !

SE KUULUU TALVEEN, ETTÄ ON LUNTA!

 

Enpä toki oletakkaan jotta se kuuluisa maalaisjärki on aina läsnä kaupungistumisen myötä.

 

Mikä ettei samantein laiteta koko maahan ns, lattialämmitystä maahan, jotta on siinä sitten kiva korkokengillä tai muilla lakerikengillä kaupunkien herrojen tallustella ympäri vuoden, kuivin sukin kuin etelä-euroopassa ikään.

Jos laatoitetaan myös hiekkarannat suven tullen ettei vaan hiekkaa mene kenenkään .....

No joo.

 

Mahotonta meinikiä.

 

Eipä siinä, siitä sitten vaan sulatuspuuhiin, kunhan ei sitten millään säästötalkoilla elvistellä, ilmaston tai minkään muun suhteen.

 

On se touhua Ja kuten nyt moni on asian huomannutkin, että olen ehdolla eduskuntaan.

Sellaiset kaikkien käyttämät peruskliseet jätän muiden käytettäväksi, "lupaan sitä ja lupaan tätä...blaa,blaa".

Ei niitä kukaan pysty pitämään, lupauksia meinaan.

 

Tai yhden asian lupaan ja koitan siinä pysyä myös.

Lupaan puhua suomenkieltä ilman kymmeniä hienoja ja kieroja ns,sivistyssanoja joista suurimmalla osalla tavallisista ihmisistä ei ole mitään ideaa mitä ja mistä puhutaan.

 

Tietysti näillä frustraatioita aiheuttavilla sanoilla saa hienonnäköistä ja kuuloista lipogrammia aikaan. Mutta mihin näitä itsensä korotussanoja sitten tarvitaan kansan parissa, ei mihinkään.

 

Tässä jotain ajatuksia.

Tahtotilani on olla mukana ja rakentamassa Suomea muutosvoimana hyvinvoinnin, oikeudenmukaisuuden ja turvallisuuden saavuttamiseksi.

 

Olla mukana tekemässä yhteiskuntaa, joka kannustaa työhön, yrittämiseen ja toisista välittämiseen sekä turvaa toimeentulon jokaiselle kansalaiselle, joka kolkassa Suomea.

 

Täytyy voida luottaa suomalaiseen ihmiseen ja hänen kykyynsä kantaa vastuuta ja nauttia vapautta.

Hyvinvointi syntyy ihmisen hyvistä teoista yhteisöään, läheisiään ja itseään kohtaan. Yhteiskunnan on tuettava ja kannustettava ihmistä kehittämään itseään ja tekemään hyvää. 

 

Maamme runsaita luonnonvaroja on käytettävä kestävällä tavalla suomalaisten itsemme hyväksi, käyttää ja turvata Suomen taloutta, työpaikkoja sekä helpottaa tätä kautta myös yrittämisen mahdollisuuksia.

 

On kehitettävä selkeitä ja ennakkoluulottomia vastauksia ja uudistaa Suomea inhimillisesti. Ei rakentaa vastakkainasetteluja vaan ratkaisuja.

 

Mielestäni meidän tulee tukea enemmän kansanvaltaista päätöksentekoa. Haluan olla edistämässä kansalaisten osallistumista yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja turvata suomalaisen oikeusvaltion. Päätökset on tehtävä mahdollisimman lähellä niitä, joita ne koskevat.

 

Ei muuta, nyt...

 

 

 

 

 

Kuva; HS

Kampituskampanjaa ja maahanmuuttoa

 En millään voi suvaita saati ymmärtää tälläistä omien, (olkoonkin vaikka entisten) kampitusagendaa joka näkyy viime päivinä olleen esillä eräässä paikallislehdessä. Eräs siellä paasaa niin raivo päällä, yrittää edetä, että siinä saa sivussa kaikki muut mahdolliset kyytiä.

Ja mikään ei vaan voi olla hyvä, eikä missään tapauksessa, mikäli se ei ole omaksi hyväksi.

 

Miksi tälläiseen annetaan jopa palstatilaa?

Mahotonta meininkiä sanoisin.

 

Mutta asiaan,maahanmuuttolinjan pitää tarjota uskottava, toimiva ja järkiperäinen ratkaisu maahanmuuton haasteisiin: "realismia ilman rasismia". Maahanmuuton on oltava hallittua, Suomen taloudellisen kantokyvyn huomioivaa ja turvallisuuden kannalta järkevää.

 

Maahanmuutto on monitahoinen ilmiö. Humanitaarinen maahanmuutto on luonteeltaan täysin erilaista kuin esimerkiksi työn tai opiskelun perässä tapahtuva maahanmuutto. Suomen on syytä olla hyvä kohdemaa niille, jotka ovat kyvykkäitä kehittämään Suomea, toimimaan yhteiskunnan itsenäisinä jäseninä ja edistämään suomalaisten hyvinvointia.

 

Turvapaikkajärjestelmän taloudelliseen hyväksikäyttöön kannustavat vetovoimatekijät ON poistettava. Humanitaarisen maahanmuuton määrä EI saa kasvaa yli Suomen kantokyvyn. Kotoutumisen epäonnistuminen tarkoittaa pahimmillaan, kuten jo on nähty, suomalaisten turvallisuuden vähenemistä ja yhteiskuntarauhan sekä yhteisöllisyyden heikkenemistä. Maahanmuuttajilla on itsellään päävastuu kotoutumisestaan, joka on mahdotonta ilman heidän omaa aktiivisuuttaan.

 

Suomen on voimavarojensa puitteissa autettava hädänalaisia ihmisiä ja osoitettava lähimmäisenrakkautta. EU:n yhteiset toimet ovat tärkeitä, mutta meidän ON oltava myös rohkeasti eri mieltä EU:n maahanmuuttopolitiikasta, mikäli kansallinen etumme sitä vaatii.

 

Turvapaikkapolitiikassa avainasemassa ovat oikeudenmukaiset turvapaikkaprosessit ja niitä seuraavat tehokkaat kotouttamistoimenpiteet tai nopeat palautukset. Humanitaarinen maahanmuutto ei ole ratkaisu talouden rakenteellisiin ongelmiin tai hiipuvaan väestökehitykseen, eikä myöskään kestävä vastaus lähtömaiden ongelmiin. Laajamittainen maahanmuutto jopa pahentaa niitä.

 

Ei muuta, nyt...

Hiukan alkuperäisempi kuosi

14. huhtikuuta 2019, eduskuntavaalit

Tästä alkaa matka kohti eduskuntaa.

Pian ja nopealla tahdilla on edetty tähän pisteeseen. 

Moneen suuntaan olen joutunut sanomaan, kiitos ei.

Olen joutunut pohtimaan asioita monelta suunnalta, mitä ihmiset sanoo ?

Tuohon vastaan itse, että mitä sitten ?!

 

Suomalaiset on jostain syystä onnistuttu nöyrryttämään tuohon ja miettimään; mitähän ihmiset sanoo, mitähän se naapuri sanoo, mitä kaverit sanoo...

 

Haloo hei, tää on sun oma elämä, elät sitä itsellesi, et muille.

On aika lopettaa se pään riiputus ja eläminen leuka rinnassa aina kohti uusia pettymyksiä.

Ala ajatella itse, ei tarvi olla se joka aina väistää kadulla kävellessä.

 

Itse en mahdu ennalta annettuun muottiin, en ole koskaan mahtunut.

Olen just se mainoksen "mies joka kulkee omia polkujaan". 

En pukeudu, kuten kuvastot haluavat, en just kuuntele sitä mitä valtavirta haluaa.

Yksinkertaisesti ja lyhyesti ajatukseni on, "mitä sitten, ajattelen itse".

 

Näin pieni vuodatus alkuun.

 

Aloitin siis matkan kohti eduskuntaa, ajamaan juuri sinunkin asiaa. Pienen pitäjän asukas on aivan yhtä tärkeä, kuin se Mannerheimintien asukaskin.

Ei saa  missään tapauksessa unohtaa ketään, missään.

 

Ja kyllä, olen edelleen se oma itseni, olen vastaan holtitonta maahanmuuttoa. En suvaitse myöskään edelleenkään epätasa-arvoista kohtelua. Rajat on oltava, jokin tolkku ja järki asioissa. Ei meidän kuulu tehdä töitä sen takia, että sen hedelmän poimii sellainen joka ei sitä ansaitse.

 

Kuten itseni ennestään tuntevat sen tietävätkin, se mihin tartun se pitää.

Okei, nyt joku tarttuu epäasiaan, olen vaihtanut puoluetta, kyllä. Mitä sitten ?

Siihen voin vastata kyllä, enkä ole ainoa. Alkuperäisen syyn moni tietääkin, enkä sitä selittele sen enempää kuin, että asiat ei onnistu eikä etene jos toimitaan sokeasti yhden ainoan ihmisen takana.

Ja kyllä, tässä välillä olin puoli vuotta muussa puolueessa. Mitä sitten ? 

Asiat toimivat myös heillä hienosti, ei voi kiistää.

 

Kuten alkuun kerroin, moni kysyi mukaan vaaleihin, 75 % kysymyksiin jouduin kieltäytymään ja viimeinen 25 % osui ja upposi, siksi tämä päätös.

 

Olen omalla tavallani sen verran kärsimätön, että en voi taas neljää vuotta seurata sivusta ja sohvalla huudellen ohjeita kuinka asiat pitäisi tehdä.

 

Oli miten oli, nyt on Pandoran lipas avattu, katsotaan tämäkin erä loppuun asti, ennen ruutulippua on turha huudella voittoa kenenkään.

 

Ei muuta, tänään....

 

Aivan, muistaessani osanottoni myöskin Matti Nykäsen omaisille ja Ismo Kallion omaisille.


"Aikain alussa, kun luotiin maailmaa"

Vuonna -85, eiku vuonna -15 siis

 

Neljä vuotta sitten, "Aleksanteri Suuren", tai ainakin omasta mielestään suuren ja voittamattoman kaikki tietävän Stubidon ollessa vallankahvassa ja Jihad Tsipilän 29.5.2015 -siitä jatkaessa vielä huonommalla menestyksellä.

 

Kaikkivoipa pääministeri Tsipilä otti ja kutsui kaikki maailman kansat suomeen asumaan lausumalla näin: "– Minun sydäntä lähelläni on noiden ihmisten hätä," Sipilä lausui korkealta puhuja pöntöstään ja jatkoi vielä "– Perheeni on päättänyt, että meidän oma kotimme on pakolaisten käytössä ja turvapaikan hakijoiden käytössä, koska me emme nyt sitä tällä hetkellä tarvitse."

 

Siitä alkoi kuhina, oli rajoilla ruuhkaa, ruuhkaksi asti. Pitkän matkan jälkeen salskeita ja hyvin syöneitä matkamiehiä ei voitu rasittaa laittamalla "lapsiparkoja" kantamaan tavaroitaan itse vaan avuksi hälytettiin suomen armeija.

Olihan se nyt tärkeämpää lähteä lammastelemaan ja kumartelemaan vieraan maan sotilaspakolaisia, kuin harjoitella oman maan puolustamista.

 

Kun sain jo varmaan 10 vuotta sitten šhamanoimaani tietooni vahvistuksen kesällä 2015, että EU on pöljänä päättänyt taakanjakomekanismista.

Päätin jotta on oikea aika tuoda se kaiken kansan tietoon mitä on tulossa, ja aloin kirjoitella siitä nettiin ja kertomaan ihmisille turuilla ja toreilla, että nyt "hold your horses", pitäkää tyttäret ikään katsomatta pöksyistänne kiinni, kyyti on kohta kylmää ja alkaa riskisiirtolaisuuden yllätysrakkauden ylitarjontakausi.

 

Lisäksi šamanoin ja kerroin, että tulijat tulevat olemaan 95 % varmuudella olemaan pääasiassa nuoria miehiä. "Mitä mä sanoin", pääsinpä taas kerran sanomaan.

 

Tästä tietenkin alkoi paskamyrsky ja suoraan päin näköä, mutta sanomani perustui taas kerran faktatiedoille, tutkimuksille, tilastoille ja Euroopassa jo silloin käynnissä olleelle sietämättömälle  sikailulle.

 

Koko aikana ei ole ollut kyse mistään rasismista tai natsismista tai perhanan ihonväristä, vaan siitä, että tänne työntyy just se ryhmä joka on ja tulee myös jatkossakin olemaan erittäin vaarallista ja sen kautta myös kallista.

 

Kalliista sen verran, mitä kaikkea olisi suomen kansan hyväksi voitu näillä turhaan tuhlatuilla miljardeilla voitu tehdä ?

Miettikääpä sitä.

 

Olen edelleenkin 100 % sitä mieltä, että turha "turvapaikka turismi" on kiellettävä. Ainoastaan jos todella on OIKEA hätä, heitä OIKEITA hädän alaisia voidaan ja tuleekin auttaa. Mutta se oikea paikka auttaa on siellä kohdemaassa.

 

Tämä on ollut vasta overtyyri tulevalle, kuten jo sadat,  tuhannet erityyppiset rikokset sen silmänsä ja korvansa aukipitäville kertoo. Itseni lisäksi, sadat tuhannet kansalaiset kautta koko laajan skaalan ovat tietoisia ja aktiivisella tiedottamisella asia on levinnyt laajempaan tietoisuuteen.

 

Ei mulla muuta, nyt...

Nimi*
Sähköpostiosoite
Viesti*

Nyt stop !


Lunta tulvillaan, on....

Lumi

Lumisade, se on kaamee paikka. Nykysuomi, mistä se on tehty ? Sokerista.

Kuinka niin, kysytään. 

Katsokaa uutisia, kuunnelkaa radiosta, on se kaamea paikka jos sataa 10 senttiä lunta.

Radiossa ja tv uutisissa varoitellaan myrskystä jos pikkasen tuulee tai sitä lunta sataa 10 tai 20 senttiä, mitä sitten ?

Ennen se oli normaalia jos talvella satoi lunta, ei suomalainen siitä paniikkiin mennyt, otti lapion käteen ja teki sen mitä silloin tehdään, kun tarvetta on.

 

Junat alkavat myöhästyä heti jos lämpötila laskee alle +10 asteen.

Ja kun mennään +- 0 asteeseen ja lisätään siihen muutama lumihiutale, alkaakin kaaos heti.

Junat ovat heti myöhässä, kehä kolmosen sisäpuolella alkaa paniikki. Nykysuomalainen menee shokkiin, aletaan liukastelu, kaadutaan ja on kipeitä häntäluita ja ranteita ensiapuklinikat täynnä.

 

Ei osata enään pysyä pystyssä, olisi aiheellista ehkä harrastaa jotain liikuntaa joka kehittää sitä ennen ihmisillä ollutta kuuluisaa tasapainoa.

Menkää hiihtämään, luistelemaan, pulkkamäkeen.

 

Ja niihin juniin,VR-konserni on tilannut 80 uutta Vectron-mallista veturia Siemensiltä. Ensimmäiset kymmenen veturia aloittivat kaupallisessa liikenteessä vuonna 2017 ja loput vetureista on määrä saada Suomeen vuoteen 2026 mennessä.

 

Mutta melkoisia "vilukissoja" ovat nämä Vectronit, siitä ei kai sen enempää tarvitse kertoa, kukin päätelköön itse mikäli junia käyttää.

Suomen rataverkko on 88,5-prosenttisesti yksiraiteinen, mikä on suurin haaste täsmällisyyden näkökulmasta. Pienikin häiriö yhdessä paikassa heijastuu nopeasti koko Suomen junaliikenteeseen. Pahimpana liikenteen pullonkaulana on Helsingin ratapiha, joka ei varsinkaan talviolosuhteissa pysty palvelemaan nykyistä junamäärää.

 

Ehkä olisi aihetta jotain tehdä siis ?

 

Yksi suuria huolen aiheita on nykyfennoskandinaavi Maijalla ja Matilla auraaminen, niin teiden kuin pihojen ja muiden alueiden.

 

On se kaameata kuinka kehdataan tulla auraamaan aamulla aikaisin, joskus jopa jo 7-9 välillä. Valmetin ratissa traktoritäti tai setä kehtaakin tulla kolistelemaan lumia, aamuyöllä baarista saapuneen ja väsyneen Pirkon tai Pentin pihaa.

 

Ja yksi porun aihe on jos tämä trakrorinkuljettaja kehtaa ottaa ja kehtaa "tukkia tahallaan" just sen sun tien pään aina, kun tulee pikkasen sitä lunta, etkä meinaa sillä katumaasturillas päästä sen 15 senttisen polanteen yli.

Sitä sitten itkupotkuraivotaan vaikka ja kuinka pitkään, soitellaan pitkin ja poikin, huudetaan sinne luuriin !!!

 

Olisi saattanut sen numeron etsimisen, soittamisen ja  puhelimessa meuhkaamiseen menneen puolen tunnin sijaan mennä aikaa kolme minuuttia, kun olisit ihan omin pikkukätösin kolannut lumet pois tieltä.

 

Ottakaa aamulla tai illalla tai koska nyt ikinä ja mihin vaan menettekin pikkasen pelivaraa, viisikin minuuttia, ei kaada just sun maailmaasi.

 

 

 

Vectron


Voihan pettymys tämä nykypolitiikka, tavallinen suomalainen unohdettu

 Tavallisten suomalaisten, Ryynästen ja Horttanaisten, asiat ja ääni on saatava politiikan keskiöön. Nyt eliitti keskittää päätöksentekoa ja pääomia samalla vahingoittaen tavallisten ihmisten elämisen mahdollisuuksia ja alueiden elinvoimaa. Tälle politiikalle on tehtävä loppu ! Se ei vaan tule onnistumaan nykyisten politiikassa "vallassa" olevien henkilöiden saati vanhojen puolueiden kautta. Tälle pitää saada loppu ja kurssin on muututtava, nyt !

 

Politiikkaan pitää palauttaa oikeudenmukaisuus ja kohtuus. Pääministeri Sipilän keskustavetoisen hallituksen ”Suomen kuntoon laittaminen” on tarkoittanut verovaroin rakennetun hyvinvointiyhteiskunnan ja valtionyhtiöiden myymistä raharikkaille ja ulkomaalaisille yhtiöille. Tässä politiikassa tavallisen "sysi-suomalaisen" huoli arjen turvallisuudesta ja jokapäiväisen leivän saannista on ollut varsin sekundaarista. Pääpaino on ollut ihmisten sijaan järjestelmissä ja malleissa.

 

Paras konkreettinen esimerkki viimepäiviltä on sähköverkon yksityistäminen, jonka seurauksena myrskytuhojen jälkeen on tuhansia ihmisiä ollut ilman sähköä ja lämpöä. Toinen esimerkki on lisääntyvä köyhyys, sillä Suomessa on paljon työssäkäyviä ja eläkeläisiä, joiden tulot eivät riitä elämiseen. Esimerkiksi diabetes-lääkekorvausten omavastuun nosto, kalliit sähkönsiirtomaksut ja polttoaineverot aiheuttivat heti vuoden alussa monille taas lisää taloudellista ahdinkoa.

 

Mikä siis lääkkeeksi ? Pienimpiä eläkkeitä on nostettava, kodinhoitotuki tulisi tuplata ja korkeimmissa tuloluokassa verotusta pitää kiristää. Lisäksi suomalainen sosiaaliturva on rajattava vain suomalaisille.

 

Myös keskittävän politiikan hillintä alentaisi asumisen ja elämisen kustannuksia sekä vähentäisi eriarvoisuutta.

 

On todella paheksuttavaa pääministeri Sipilän yritykset rajoittaa kansalaisten ja poliittisten päättäjien keskustelua haittamaahanmuuton aiheuttamista vakavista ongelmista Suomen sisäiselle turvallisuudelle.

 

Suomi on vapaa demokratia, jossa kansanvallan on perustuttava mielipiteen ja sananvapaudelle. Keskustelun rajoittaminen maahanmuuton ongelmista on vakava perusoikeusrikkomus ja se voi johtaa lopulta vakaviinkin järjestyshäiriöihin kaduilla.

Kari Aaltonen

Päin seinää


Suomi on sekaisin

Maamme on sekaisin kuin käkikello

Joka puolella käenpoikaset kukkuvat, paljon on munittu vieraisiin pesiin. Röyhistelevät rintaansa, tuovat esille omaa erinomaisuuttaan vaalit painaa siis päälle.

 

Luvataan kuu ja taivaan tähdet, luvataan verojen kevennyksiä, pullistellaan sillä kuka komeammin lupaa järjestää kaikille töitä. Laitetaan ilmasto kuntoon, luvataan sähkö-autojen pelastavan Suomen. Ja jokaiselle vielä ilmainen ämpäri kaupan päälle.

 

Vain 15 vuotta meni aikaa kahden puolueen, kuuden eri pääministerin ja kahden presidentin johdolla saattaa maa konkurssin partaalle, niin taloudellisesti kuin henkisesti.

Nyt ollaan sillä partaalla että kohta otetaan ja julistetaan maamme palliatiiviseen tilaan. Oikeastaan ollaankin jo siinä, mitä tämä jatkuva velanotto on muuta kuin saattohoitoa ?

 

Raiskauksista tulee uutisia joka puolelta maata, lähes päivittäin. Viimeisimpänä julkisuuteen Helsingin tapaus. Jos Sipilässä olisi yhtään miestä, nyt pikana pitäisi ajaa läpi laki jolla poistetaan kaikki ylimääräiset kelaturistit maasta joilla ei ole aikomustakaan koskaan tehdä elantonsa eteen mitään.

 

Rikollisille karkotus maasta automaattisesti, kun kiinni saadaan, ilman paluu oikeutta, koskaan.

 

Somalit voivat palata kotiin, tämän kotiin kutsun saivat "vieraamme" jo vuonna 2013 silloiselta Somalian pääministeriltä Abdiweli Mohamed Alilta. Tanska on palauttamassa 1000 somalia ja Norjakin 1600 ! Mitä tekee pieni ja ennen sisukkuudestaan kuuluisa Suomi ? (tätä nykyä ollaan lähinnä naurun) Ei mitään, jopa lisää pitäisi saada näitä ahkeria lisääntyjiä tänne.

 

Mikäli kaikki Suomessa olevat somalit palaisivat omaan kotimaahansa hyvinvoivina ja pulskiksi syöneinä, koulutettuina ja täynnä tarmoa ottaa osaa oman isänmaansa hoitoon, voisimme suomalaisina olla hyvin tyytyväisiä ja näin olisimme tehneet vastuuprojektin osaltamme kunnialla loppuun.

 

On aika viimeistään tulevana keväänä aloittaa Suomessa suursiivous, ja aloitetaan siivous Arkadianmäeltä, nämä eivät olekkaan mitkään pikkutalkoot , saattaa löytyä monen komeron perältä muutaman mausoleumin täydeltä luurankoja.  Näitä viimeisen hallituksen jälkiä ei ihan hetkessä suitsait lioteta puhtaaksi, taitaa vielä lapsen lapsemmekin kuurata tätä pyykkiä ?

 

Sitten tästä sotesotkusta, tai no olkoon, ehkä ensi kerralla....

 

Mahotonta meininkiä, ei mulla muuta, nyt...

Kukkuu, kukkuu...


Seikka on salaatti

Eduskunta äänesti tiistaina 18.12.2018 kansaneläkeindeksin jäädytyksestä vuodeksi 2019.

Hallitus, (kokoomus, keskusta,siniset) esitti indeksien jäädyttämistä vuoden 2018 tasolle, asiasta äänestettiin ja yllätys, yllätys hallitus voitti äänestyksen. Mahotonta ja sydämetöntä touhua näin joulunalla.

 

Indeksitarkastukset on ylipäänsä asetettu siksi,(mikäli ette tienneet) että heikoimmassa asemassa olevien turva PYSYISI HINTOJEN NOUSUN MUKANA.

 

Kun indeksejä ei koroteta, mutta hinnat jatkavat nousua joka tapauksessa, veteraanien, vammaisten, työttömien ja esimerkiksi sairaiden asema heikkenee entisestään. Indeksijäädytykset tuovat melko minimaalisen säästön valtion kassaan. Kun tukien taso suhteessa hintoihin laskee, toimeentulotukimenoerät kasvavat, kun muut ensisijaiset tuet eivät riitä.

 

Eikä tässä ole kyse vain ja ainoastaan euroista. Tämä aiheuttaa suuria huolia ja suoraan sanoen vitutusta ihmisille ja tuntuu tarkoituksenmukaiselta kiusanteolta.

Talouskasvua, Sipilän sanoin ihmettä, kun on ollut havaittavissa viime aikoina. On todella kohtuutonta, että vaikka taantumasta on päästy ja ohuelle kasvu-uralle, silti leikkaukset jatkuvat.

 

Kansaneläkeindeksin mukaisia tarkastuksia ei ole tehty kohta KOLMEEN vuoteen.

Palkat ovat nousseet kohtuullisen hyvää tahtia kasvukautena hintojen mukana, mutta heikommassa asemassa olevilta vielä niistetään lisää. Heillä ei ole näemmä hallituksessa yhtään edunvalvojaa. 

Missä on nyt "metoo" feministit, kun lapsia....

Kuvotuksen vallassa on joutunut varsinkin viime viikot joutunut lukemaan uutisia.

Ei ole "pamelatolat tai kristakososet" olleet meuhkaamassa, kun oikeasti tapahtuu muutakin kuin joku kehuu kauneutta.

 

Missä on Sauli Niinistön pöyristely, ai niin taisi jäädä bussi pysäkille Valtterin kanssa.

Ei ole sen enemmin Kai Mykkänen tai Sipilä ollut hätätilaa julistamassa jatkuvaan raiskausepidemiaan joka riehuu.

Ei ollut myöskään kovin hankala arvata sen tapahtumista.

 

Melkoinen on alennustila johon koko maa on vajonnut tämän 2015 alkaneen muslimimiehityksen takia.

 

Ja kaikista pahin "uhka" yhteiskuntaa kohtaan tuntuu olevan valkoinen, keski-ikäinen, heteromies, joka koittaa näitä asioita tuoda esille niiden oikeilla nimillä.

 

On se perkele.

 

GCM eli Global Compact for Migration on maahanmuuttoon ja siirtolaisuuteen liittyvä kansainvälisesti neuvoteltu sopimus, joka on laadittu YK:n piirissä. Se kattaa kansainvälisen muuttoliikkeen kaikki ulottuvuudet kokonaisvaltaisesti ja kattavasti.

 

Maa toisensa jälkeen sanoo, että eivät tätä allekirjoita. Mitä tulee tekemään Suomi Soini etunenässä, ei liene vaikea arvata.

 

Ensin änkytetään täysistunnossa aiheesta: "– …sitten mennään Marrakeshiin, ja siellä sitten vasta… Ei mitään allekirjoitusta, ei siellä mitään allekirjoiteta. Niin, ei siellä mitään allekirjoiteta. Siellä ei allekirjoiteta mitään. Niin ei allekirjoiteta, Timo Soini totesi viidesti."

 

Pisti Soini paremmaksi kuin Pietari joka kielsi Jeesuksen kolmesti mutta Soini kieltää viidesti Suomen.

 

Ja sano mun sanoneen, sinne se Soini menee kuin kuuliainen rakkikoira, takinvuorikin jo repaleisena ties monennenko kerran ympäri käännyttyä

Ensimmäisten joukossa on siellä saparo suorana puumerkkiä tyrkyttämässä ja kuolaa josko pöydältä pyörähtäisi lattialle joku eläkevirka astetta isommalla "hillotolpalla".

 

Ärsyttää muuten koko sana, hillotolppa, mikä vitun tolppa ?!

 

Vielä kivoihin leikkeihin Sannikan sanoin tähän loppuun:

"Heidän mukanaan tulee rikollisuutta, mutta heidän mukanaan tulee myös ystävyyttä, tulee kivoja pelihetkiä, tulee naapuruussuhteita, tulee kulttuurintuntemusta, tulee esimerkiksi kivoja ruoanlaittohetkiä."

 

Kiitos.

Luonnossa luonnollisesti

On se Suomen luonto kaunis. Suosittelen jokaisen menevän joskus sinne luontoon, metsään kävelemään, retkeilemään, yöpykää siellä.

Olemme `vielä` etuoikeutettuja moniin euroopan maihin verraten.

 

Jokamiehenoikeudet ovat Suomessa varsin laajat, toisin kuin monissa muissa maissa. Lähes samankaltaiset oikeudet ovat voimassa vain Ruotsissa ja Norjassa. Pohjoismaissa, jokamiehenoikeudet eivät ole mikään yhtenäinen käsite, vaikka eroavaisuuksista huolimatta lainsäädännölliset edellytykset ovat yhteiset.

 

Jokamiehenoikeudet merkitsevät kaikissa Pohjoismaissa mahdollisuutta oleskella luonnossa ilman, että se olisi laissa kielletty tai maanomistaja voisi sen kieltää. Pohjoismaissa jokamiehenoikeuksia voidaan rajoittaa luonnonsuojelulakien pohjalta sekä viranomaismääräyksin.

 

Suomessa ja Ruotsissa jokamiehenoikeudet ovat samankaltaiset ja takaavat periaatteessa liikkumisluvan toisen omistamalla maalla. Norjassa liikkumislupa taataan ulkoilulaissa, sen määritellessä myös jokamiehenoikeudet.

 

Sen sijaan Tanskassa on melko yksityiskohtainen lainsäädäntö, joka rajoittaa jokamiehenoikeuksia ja antaa maanomistajalle suuren määräysvallan maihinsa.

Tanskassa on melko yksityiskohtainen lainsäädäntö, rajoittaen jokamiehenoikeuksia ja se myös antaa maanomistajalle määräysvallan maihinsa. Tanskassa muun muassa metsän koko vaikuttaa oikeuteen käyttää toisen omistamaa aluetta. Samoin Islannissa maanomistajalla on suuri määräysvalta maahansa.

 

Jokamiehenoikeus Euroopan muissa EU-maissa

 

Jokamiehenoikeudet ovat laajimmillaan Pohjoismaissa, joissa vapaa liikkuminen luonnossa marjastaen ja sienestäen on tärkeä osa kulttuuria. EU-maissa oikeudet ovat suurelta osin rajatummat. Myös oikeuksien sisältö vaihtelee. Rajoitukset johtuvat pääasiassa suuresta väestön määrästä, vähäisistä metsistä ja erilaisesta maanomistusperinteestä.

 

Euroopan unionin jäsenmaissa yksityinen maanomistus on laajapohjaista. Maanomistaja päättää, saavatko ulkopuoliset liikkua maillaan. Liikkumisoikeutta on eräissä maissa rajoitettu myös muilla, kuin yksityisillä alueilla. Eri maiden sisällä on erilaisia käytäntöjä. Muun muassa Saksassa osavaltiot määräävät luonnon yleiskäytöstä.

 

Alankomaissa ja Belgiassa sekä Englannissa lainsäädäntö kieltää toisen mailla liikkumisen. Englannissa ja Irlannissa liikkumisoikeus rajoittuu yleisille alueille,

"common land, open areas".

Yleisiä alueita voi olla sekä yksityisomistuksessa, että julkisessa omistuksessa olevat alueet. Espanjassa, Ranskassa ja Kreikassa maanomistaja voi kieltää liikkumisen alueillaan.

Espanjassa rannikkolaki takaa kansalaisille vapaan pääsyn merenrannoille, saariin ja jokien varsille. Mainituilla alueilla saa kulkea, oleskella, uida, purjehtia, rantautua, ankkuroitua, poimia kasveja, kalastaa ja pyytää mereneläviä.

 

Pohjoismaat eroavat muista Euroopan maista siinä, että täällä ei tehdä eroa yksityisten ja yleisten alueiden välille. Tämä on suurin ero muihin EU-maihin nähden.

 

Luonnontuotteiden keräily

 

Luonnontuotteiden keräily Suomessa ja Ruotsissa on sallittua rauhoittamattomien kukkien, sienien ja marjojen osalta. Muissa Euroopan maissa luonnontuotteiden keräily poikkeaa toisistaan. Ilman maanomistajan lupaa keräily on kielletty Belgiassa, Espanjassa, Ranskassa, Irlannissa, Isossa-Britanniassa ja Kreikassa.

Saksassa keräily on sidoksissa liikkumisoikeuteen.

Italiassa maakunnat määräävät luonnontuotteiden keräilyoikeuksista. Hollannissa maanomistaja ja poimija voivat sopia asiasta. Tanskassa voi poimia omaan käyttöön. Kaikissa maissa ei tunneta käsitettä jokamiehenoikeus.

 

Menkää siis sinne metsään, vielä kun on mahdollista, ennenkuin keksivät hallituksessa leikata näistä oikeuksista ja tehdä luonnossa liikkumisestakin maksullista...

 

Ei muuta, nyt...

 

Lähde, luonnossa.fi

Itsemääräämisoikeudesta

YK:n vammaissopimus ja itsemääräämisoikeus Itsemääräämisestä ja vammaisten henkilöiden oikeuksista säädetään myös kansainvälisesti.

Keskeinen asiakirja on YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia koskeva yleissopimus (CRPD), ns. YK:n vammaisopimus. Sopimus astui Suomessa voimaan 10.6.2016, ja siitä tuli osa Suomen kansallista lainsäädäntöä.

 

YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia koskevan yleissopimuksen tarkoituksena on edistää, suojella ja taata KAIKILLE vammaisille henkilöille täysimääräisesti ja yhdenvertaisesti kaikki ihmisoikeudet ja perusvapaudet. Vammaissopimus viitoittaa suuntaa ja sanoittaa auki yhteistä tahtotilaa. Sen avulla sanoitukset, tahto ja linjaukset muutetaan käytännön toiminnaksi.

 

Itsemääräämisen kysymyksiä sivutaan seuraavissa YK:n vammaissopimuksen artikloissa:

 

Artikla 3 säätää sopimuksen yleisistä periaatteista, kuten henkilöiden synnynnäisen arvon, yksilöllisen itsemääräämisoikeuden ja riippumattomuuden kunnioittamisesta, yhdenvertaisuudesta, yhteiskuntaan osallistumisesta sekä esteettömyydestä ja saavutettavuudesta.

 

Artikla 5 säätää tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta. Kaikki syrjintä vammaisuuden perusteella on kielletty, ja vammaisille henkilöille tulee taata yhdenvertainen ja tehokas oikeussuoja syrjintää vastaan. Yhdenvertaisuutta on edistettävä, syrjintä poistettava ja lisäksi on tehtävä tarvittavat kohtuulliset mukautukset.

 

Artikla 12 käsittelee yhdenvertaisuutta lain edessä. Vammaiset henkilöt ovat oikeustoimikelpoisia yhdenvertaisesti muiden kanssa kaikilla elämän aloilla, ja heille on järjestettävä se tuki, jota he mahdollisesti tarvitsevat oikeustoimikelpoisuuttaan käyttäessään. Oikeustoimikelpoisuuden käyttöön liittyvissä toimissa kunnioitetaan henkilön oikeuksia, tahtoa ja mieltymyksiä. Lisäksi huolehditaan siitä, ettei niissä esiinny eturistiriitoja eikä asiatonta vaikuttamista, ne ovat oikeasuhtaisia ja kyseisen henkilön olosuhteisiin sovitettuja, niitä sovelletaan mahdollisimman vähän aikaa ja että riippumaton ja puolueeton viranomainen tai oikeuselin arvioi niitä säännöllisesti. Vammaisilla henkilöillä on oltava yhdenvertainen oikeus omistaa tai periä omaisuutta, hoitaa taloudellisia asioitaan ja saada yhdenvertaisesti esim. pankkilainoja ja muita luottoja. On myös huolehdittava siitä, ettei vammaisilta henkilöiltä mielivaltaisesti riistetä heidän omaisuuttaan.

 

Artikla 14 säätää henkilön vapaudesta ja turvallisuudesta. Vammaisten henkilöiden tulee voida yhdenvertaisesti muiden kanssa nauttia oikeudesta vapauteen ja turvallisuuteen. He eivät saa joutua laittoman tai mielivaltaisen vapaudenriiston kohteeksi. Vammaisuuden olemassaolo missään tapauksessa oikeuta vapaudenriistoon.

 

Artikla 15 käsittelee vapautta kidutuksesta tai julmasta, epäinhimillisestä tai halventavasta kohtelusta tai rangaistuksesta. Ketään ei saa kiduttaa eikä kohdella tai rangaista julmalla, epäinhimillisellä tai halventavalla tavalla. Erityisesti ketään ei saa alistaa lääketieteellisiin tai tieteellisiin kokeisiin ilman hänen vapaata suostumustaan.

 

Artikla 19 säätää elämisestä itsenäisesti ja osallisuudesta yhteisössä. Vammaisilla henkilöillä on yhdenvertainen oikeus elää yhteisössä, jossa heillä on muiden kanssa yhdenvertaiset valinnanmahdollisuudet. Vammaisen henkilön on voitava ITSE valita, MISSÄ, MITEN ja KENEN KANSSA hän haluaa asua.

Hänen tarvitsemansa tukipalvelut järjestetään edelleen tarpeen mukaan. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että tietty diagnoosi ei voi automaattisesti tarkoittaa jotakin tiettyä asumismuotoa, esim. ryhmämuotoista asumista.

Asumismuotoa ei myöskään voida määritellä esim. vammaisuuden asteen perusteella, vaan kyse on aina yksilön omasta valinnasta. Vammaisten henkilöiden saatavilla on oltava riittävät palvelut, mukaan lukien henkilökohtainen apu. Koko väestölle saatavilla olevien yhteisön palvelujen tulee olla vammaisten henkilöiden saatavissa yhdenvertaisesti muiden kanssa ja tarvetta vastaavasti.

 

Lisätietoa YK:n vammaissopimus

 

YK:n Vammaissopimus 19 artiklan tiivistelmästä: "Asumismuotoa ei myöskään voida määritellä esim. vammaisuuden asteen perusteella, vaan kyse on aina yksilön omasta valinnasta. Vammaisten henkilöiden saatavilla on oltava riittävät palvelut, mukaan lukien henkilökohtainen apu."

 

Ei muuta, nyt...

On se nyt merkillistä !

Dieselin käyttövoimaveroa perusteltiin aikoinaan sillä, että diesel on polttoaineena edullisempaa kuin bensiini ja verolla tasattiin kustannuksia suhteessa bensiinillä käyviin henkilöautoihin.

Kyse on kateusverosta !

Dieselin edullisempaan hintaan vaikutti se, ettei täysimääräistä verotusta voitu siirtää kokonaisuudessaan hyötyajoliikenteelle, koska kustannukset olisivat nousseet liikaa ja kumipyörät haluttiin pitää pyörimässä kansainvälisesti kilpailukykyisenä.

 

Nyt kun polttoaineiden hinnat ovat lähes samat, olisi syytä lopettaa käyttövoimavero, koska sillä ei ole enää mitään perusteita ja dieselillä ajavia autoilijoita kohdellaan epätasa-arvoisesti korkeampien polttoainekustannusten takia.

Muutamia vuosia sitten katajaista kansaa kehotettiin ajamaan dieseleillä, koska ne "kuluttivat ja saastuttivat" vähemmän.

Yht´äkkiä kuitenkin, kuin taikaiskusta ääni kellossa särähti ja dieselautot ovatkin nyt ympäristön pahimpia saastuttajia !

 

Autovero astui ensi kerran voimaan vuonna 1958 yhden vuoden väliaikaisena verona. Kun eduskunta silloin hyväksyi lain, se ilmoitti Autoliiton mukaan "edellyttävänsä, että vero on vain tilapäinen ja valtion senhetkisestä poikkeuksellisen kireästä rahatilanteesta johtuva".

 

Vuonna 1976 ajoneuvoveroa maksettiin niin sanottuna tarraverona. Sen jälkeen vero jäi pois käytöstä, kunnes vanha konsti keksittiin uudelleen lamavuosina.

 

Vuotuinen ajoneuvovero eli "auton käyttömaksu" otettiin taas käyttöön vuonna 1994. Uuden veron perusteluna käytettiin, että sillä korvataan veromuutoksesta ja myös alentuneesta uusien autojen myynnistä johtuva verotuoton menetys. Vuotuisen veron määräksi säädettiin 500 markkaa (n,83€) ennen vuoden 1994 alkua rekisteriin merkityille ajoneuvoille ja 700 markkaa (n,116€) tätä uudemmille ajoneuvoille. Auton käyttömaksun tuotto valtiolle oli tuolloin noin 1,3 miljardia markkaa eli 218 miljoonaa euroa vuodessa.

 

On se hölmöläisten hommaa, Hölmölandiassa !

Oikein mukavaa ja lämmintä syksyä, osin ilmastokeskustelun polttaessa näppejä

Tiedemiehet ovat jo vuosia sitten todistaneet ihmisen toiminnan aiheuttavan ilmaston lämpenemistä.

Tästä huolimatta ilmastonmuutoksen olemassaolosta väittelevät edelleen poliitikot, media ja tavalliset ihmiset. Asiaan perehtyneiden tutkijoiden joukossa käydään enää hyvin vähän keskustelua ilmaston lämpenemisen perussyistä.

Ainakin 97 prosenttia alan tutkijoista on yhtä mieltä siitä, että fossiilisten polttoaineiden käyttö lisää ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta ja nostaa ilmaston lämpötilaa.

 

Asiaan siis, nyt kun tästäkin syyllistetään suomalaisia, kissoja tai koiria unohtamatta.

Henkilöautojen päästöistä on viime aikoina puhetta riittänyt.

Delawaren yliopiston tutkijaryhmä on kuitenkin julkistanut tutkimuksen, josta kannattaisi myös puhua päättäjien talousfoorumeissa ja huippukokouksissa. Tutkijoiden mukaan 15 maailman eniten saastuttavan rahtialuksen päästöt vastaavat 760 miljoonan henkilöauton päästöjä. Yksi suuri rahtilaiva vastaa siis päästöiltään yli 50 miljoonaa henkilöautoa.

 

Tutkijoiden mukaan monien rahtilaivojen moottorit ovat usein nykyaikaisia, ja periaatteessa jopa "vähäpäästöisiä". Saasteongelma kuitenkin syntyy, kun yli 100 000 hevosvoimaa tuottavat laivojen moottorit jyskyttävät noin 280 vuorokautta vuodessa ja 24 tuntia vuorokaudessa. Lisäksi laivojen käyttämän polttonesteen laatua ei yleensä valvo kukaan !?!

 

Samaan aikaan suomessa liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) mukaan Suomen tavoitteena on mahdollisimman tiukat CO2-päästöjen raja-arvot, jotta voimme vastata Pariisin ilmastosopimuksen vaatimukseen. Laaja-alaisen työryhmän tavoitteena on löytää keinot sille, miten Suomessa liikenne on hiiletöntä vuoteen 2045 mennessä. LVM:n edistämisohjelma kävelyn ja pyöräilyn edistämiseksi tähtää siihen, että kävelyn ja pyöräilyn osuus nykyisistä matkamääristä lisääntyisi 30 prosentilla

Kyllä se näillä polttoaineen verotuksen korotuksilla toteutuu varmaan jo aiemminkin.

 

Kaikki eivät halua asua betonikopperoissa kaupunkien keskustoissa. Liekö viime vuosien ideana jollakin ollut, että keskitetään ihmisasumukset mahdollisimman pienille alueille, jotta on helppo valvoa kaikkien jokaista liikettä ?!

Mutta suurissa keskitetyissä massojen sulatusuunissa, tulee ongelmia, päätelköön kukin itse mitä ne sitten ovat. En siitä sen enempää.

Tai no joo, pitäisi kai joillekkin, kertoa jonkun mistä ruoka tulee ja ei se sähkökään ole taikuutta joka jostain vaan ilmestyy sinne pistorasiaan.

Maitoonkin tarvitaan niitä lehmiä, eikä kinkkukaan ilman sikaa pöytään ilmesty.

 

No joo, syksy on ollut todella lämmin viime päivinä, lämpöennätyksiä rikottu. Ei hassumpi sää ollenkaan ollut eilen, tuli patikoitua Evolla, google kertokoon siitä paikasta lisää jos ei ole tuttu ennestään. Parkkipaikat olivat täynnä, tarvitaankohan siis parkkitalo sinnekin ? Kymmeniä autoja, oli monenlaista eräretkeilijää, kuka oli sienessä, kuka kalastamassa tai muuten vaan jalkautunut upeaan erämaahenkiseen paikkaan keskellä Hämettä. Ei aina ole tarve ajaa satoja tai tuhatta kilometriä kohti pohjoista, kyllä etelä-suomestakin löytyy mahtavia retkeilypaikkoja.

 

Ai niin, autoiluun vielä, eipä tuonne Evollekkaan ilman yksityisautoa täältä Hauholta pääse kovin helpolla, tänään lähtisi bussi Hauholta 13.03 ja perillä 18.39 ja käveltävää jäisi vielä 4.9 km. Loppumarssiin kuluisi mapsin mukaan aikaa1 tunti ja minuutti päälle. Joten perillä olisi vihdoin illalla 19.40. näin julkisella.

Mikäli lähtisin samaan aikaan omalla autolla samaan paikkaan, 42.6 kilometrin matkaan kuluisi nopeusrajoitusta noudattaen 37 minuuttia ja olisin perillä 13.40.

Kuusi tuntia aiemmin siis.  Että näin. 

 

Ei ole helppoa siis, no jotta silleen nyt.

 

 

 

 

 

Divide et impera! Hajoita ja hallitse!

Näin se vaan on ja tuntuu myös toimivan. 

"Keep your friends close, but your enemies closer" eli "Pidä ystävät lähellä, mutta viholliset lähempänä", toteaa Michael Corleone elokuvassa Kummisetä II.

Tähän tapaan toimien asiat sujuukin melko hyvin, mutta sitten on näitä jotka sen unohtavat.

 

Viime viikkoina ollut mielenkiintoista huomata, kuinka pienellä etäisyyden otolla näkeekin paremmin.

Jotkin seikat ovat valjenneet aivan toisella tavalla, liian liki katsoen ei huomaa kaikkea.

"Tämä hajoita ja hallitse" tapa tuntuu olevan aika suosittu tapa pönkittää omaa egoa. Tällä tavalla tuleekin tehtyä se moka, että unohtaa ne "viholliset" ja hallinta pääseekin lipeämään otteesta.

Kukin ymmärtäköön tämän kuten parhaaksi näkee. Ei siitä enempää.

 

Syksy etenee, toisaalla on autojen lasit jäässä ja toisaalla on kummallisia "itsestään syttymisiä", mikä lie vaivaa nykyautoja, kun ne silleen ottavat ja palavat ?

Ja mikä piru lie myös koittaa kirkkojakin polttaa ?

Juuri hiljattain paloi Kiihtelysvaaran 1700-luvun puukirkko joka on/oli Pohjois-Karjalan vanhimpia, liekö itse perkele ollut asialla?

Mikkelin ortodoksi kirkkokin juuri pari päivää takaperin oli meinannut hiiltyä, mikä mahtaa olla syynä siihen...

 

Aleksis Kiven Nummisuutareissa sanottiin;" Mutta niin muuttuu mailma; silloin kuin nyljetty orava, nyt mahdut hädintuskin tähän samaan hännystakkiin; niin muuttuu mailma, Eskoni.”

Näin Kivi vuonna 1864. Mutta pitääkö kaikkiin muutoksiin suostua noin vain, vastaan haraamatta.

Me kaikki tiedämme, että pahemmaksi menee maailma koko ajan. Katsellaan maailmaa liian sinisilmäisesti liian usein, ei uskota näkemäänsä ,ei kuulemaansa ollaan omassa tilulii maailmassa.

 

Mutta enpäs enempää aiheuta ajattelua, nyt.

 

Perkeles !

Mitähän tämä nyt meinaa ? Jatkuvaa solvausta taas tämän suusta  Häsa,n haastattelussa ja ilman toisen osapuolen eli itseni hyväksyntää.

 

"Ainahan sitä yritetään joku syntipukki löytää. Tosiasiassa kukaan ei yrittänyt tukea häntä yhtä paljon kuin minä. Hänellä ei ollut mitään kokemusta yhdistystoiminnasta eikä politiikasta, eikä häneen oltu yhdistyksessä tyytyväisiä. Hän teki sitten omat ratkaisunsa."-LR

 

Nyt pitää pikkasen muistuttaa, että ainoa oikea tuki on tullut aivan toisesta suunnasta, kiitos Onnille siitä ! Ja kiitos jo tulevasta ennakkoon.

 

Rva (lat.) Carpusin mielestä n, 20v yhdistys/ yritysmaailmasta ei ole riittävä kokemus johtamaan konkurssikypsää yhdistystä, niin hyvä sitt. Vai löysinkö jotain mitä ei olisi pitänyt ? 

No joo politiikan suhteen tulin julkisuuteen 1/2017.  

Ei siitä enempää, mutta kummastuttaa hirvittävä halu saada Hämeenlinnan persujen kansanedustaja ehdokkaaksi ihminen, jolla ei ennen 9.6.2018 ollut minuuttiakaan käytännön kokemusta politiikassa mukana olossa, jännä juttu. Pikkuisen yhdistyksen johtaminenko siis vaatii enemmän kokemusta politiikasta kuin kansanedustaja ?

Nyt pitää tarkkaan itsekunkin ensi keväänä miettiä ketä äänestää...

Ja siitähän itku tuli, kun tämän ehdokkaan jäsenhakemus jätettiin "hyllylle" toistaiseksi.

 

Kahvinkeitto, se on tarkkaa puuhaa. Jopa niin tarkkaa, että ihan kuka vaan ei sitä kelpaa keittämään ollenkaan. Arvostellaan ihmiset maanrakoon,  tavalliset ihmiset, ihan omilla ajatuksilla varustetut. Saattavat vaikka pilata jonkun pyrkimykset hillotolpan imeskelyyn, on se kovaa.

Pidetään mieluummin ovet kiinni.

 

"Hämeenlinnan seudun perussuomalaisten sisällä myrskyää. Kanta-Hämeen perussuomalaisten puheenjohtaja Kari Aaltonen  ja ex-kansanedustaja Ismo soukola  jättivät yhdistyksen ovet paukkuen henkilöriitojen vuoksi."

 

Tämä liittyy moneen asiaan. On muun muassa toimittu yhdistyksen hallitusta vastaan ja mustamaalattu jäseniksi haluavia tavallisia ihmisiä, eipä kelpaa jäseneksi "perussuomalainen" ihminen. Kukaan ei lähtenyt ovien paukkumisen säestämänä, kyllä se oli pitkän prosessin lopputulema, johon muutama viime viikkojen tapahtuma vaikutti. Ovesta toimistolle ilmestyi muutama ihminen jotka omalta osaltani johtivat ratkaisuuni.

 

"Hän arvelee, että tehtävän vaativuus yllätti Aaltosen."-LR

 

Helppo homma, ainoa hankaluus asiassa oli yhteistyökyvyn puuttuminen täysin ja kaiken työn sälyttäminen pj,lle.

Mutta voisin allekirjoittaa lauseen, että tehtävä oli mahdoton. Se kuvaa paremmin tilannetta, mutta en vaan kykene olemaan jonkun yhden hengen faniklubin kuolaava pikkupiski.

 

Tästä voisi tehdä melkoisen draaman, mutta en näe että arvostaisin näitä henkilöitä enään jotta tuhlaisin aikaani tähän ihanaan pikkukerhoon.

Tutustuin moniin mukaviin persuihin, harmi vaan, yksikin mätä omena pilaa koko sadon.

Tähän voisi loppuun sanoa, KVG jos kiinnostaa, löytyy kymmeniä, ehkä satoja tarinoita, kun pikkasen pintaa ruopasee.

 

Mutta sitä saa mitä tilaa, ahneella on paskainen loppu.

 

Uusi viikko ja aivan uudet tuulet

Uusi viikko ja uudet tuulet tulossa toisesta suunnasta. Melko pian se aika kuluu ja taas on syksy, onhan noita muutamia kohdalle osunut sitten vuoden -69.'

 

Joka syksy moni koittaa uusia juttuja, kuka aloittaa koulun, joku kansalaisopistossa lukemaan hepreaa tai mitä nyt sitten aloittaakaan.

Moni aloittaa kesän jäljiltä kuntokuuria saadakseen kesän (siiderin) tuomat lisäkilot pois kropastaan. >Ja jännä juttu, moni haluaa tänä päivänä hirvittävän suuret pakarat, miksi ?

Työnnetään nahan alle monenlaista sinne kuulumatonta tavaraa, on botoxit ja silikonit.

Itse entisenä jonkinlaisena rakennusihmisenä sijoittaisin sen silikonin kylpyhuoneen nurkkiin tai akvaarion tiivistämiseen...

Kukin tavallaan, oma valinta.

 

Itsekin politiikassa mukana olevana, olen hiukan huolissani hirvittävällä innolla tapahtuvasta itsensä esille tyrkyttämisestä, tarkoitan ensi kevään vaaleja.

Aikaa sinne huhtikuun 14. on melko runsaasti ja jotkut aloittaneet vaalirumban jo viime kesäkuussa. On ihme jos kaikki jaksaa missi-irvistys päällä täysjärkisenä sinne asti. Johan se naama kuluukin, kun joka käänteessä vastaan tulee. Saattaa käydä jopa niin, että ihmiset kyllästyy, ei viitsi katsella, tympääntyy siihen Kerttu-Irmeliin tai Paavo Penanpoikaan.

 

Some on se tämän päivän juttu jolla on melkoinen vaikutus asioihin. Itselläni tuli eilen täyteen huimat 70 tuhatta tykkäystä jakamieni juttujen suhteen. Tuossa kesällä parhaimmillaan oli yhteen juttuun reagoinut alta viikon, oikeastaan kolmessa päivässä liki 350 tuhatta reagointia. Mahdottomia numeroita. Lieneekö hieman tiettyjä tahoja jopa säikkäyttänyt koska silloin alkoi kummasti "banaani" oleen aika herkässä...

Kunhan pohdin.

 

Mutta ettei aivan näpyttelyksi mene, jätän tämän tähän tältä istumalta, menkää kukin hommiinne, mitä ikinä sitten teettekin.

Kiitos hei !

 

Ei mulla muuta, nyt...

 

 

Myrskyä pukkaa, ehkä

Toiveikasta torstaita jokaiselle sielulle kautta maan.

Melko silmiä avaavia keskusteluja eilen, alkoi asiat aukenemaan, viisi tuntia palaveriä mukavien persujen kanssa. 

Mutta asia ei muuksi muutu. Olen oman polkuni kulkija ja pääni pidän, kun päätöksen teen.

Tänäänkin aamulla eräs pyysi pyörtämään päätökseni, vaan tuulen suunta on nyt eri ja uudesta oikeasta kurssista pidän.

Ja nämä kolme asiaa, tuossa , kun kaikki koittaa muistaa, niin kaikilla on paljon mukavampi elää.

.

  • ketään ei jätetä yksin
  • kaikista pidetään huolta
  • kaikki ihmiset ovat samanarvoisia

 

 

Notta silleen.

Mahdotonta myräkkää pitää ja valot vilkkuu, kunhan nyt ei sähköt tyystin mene.

Toki onpa muutakin tekemistä itselleni suotu ja takuulla riittämiin yhden miehen osalle.

Eikä se niin haittaa vaikka virta katoisi ja pirtti pimenisi, lämpöä riittä, kun laittaa tulen takkaan ja saunasta lisää tarpeen mukaan jos oikein hätä tulisi, klapia pesään vaan.

Sähköä toki löytyy omasta takaa, kun kiskoo autotallista agrigaatin pihalle ja kiskoo käyntiin. Jo vain sitten pakastin pakastaa ja hella pelaa, lähes omavaraisesti...

 

Ei muuta just nyt...

 

Nyt se myrk...myrskyn lykkää

Lähimmäisen asialla

Kari Aaltonen est.1969

Woodstock oli 15. - 18. elokuuta 1969

 

Neil Armstrong astui kuuhun 21.heinäkuuta 1969

 

Kekkonen oli kolmatta kautta presidenttinä

 

Robin oli suurimmat hitit Suomessa listan 3. kappaleilla, Vuonna 2525/Prinsessa

Varsin huvittavaa käytöstä

On varsin outoa, jopa omituista käytöstä aikuiselta, tai ainakin aikuisoletetulta ihmisnisäkkäältä. Pitäisi osata tietää milloin sketsit on esitetty jo muutaman kerran liikaa tyhjälle katsomolle.

 

Tälläiset persoonat eivät näe omasta pikku kuplastaan omaa erinomaisuuttaan kauemmas, odottavat vain jotta saavat, samaa saakelin kapulaa noudettuaan neljäsataa kertaa, ehkä rapsutusta korvan takaa tai pari kehu sanaa; `hyvä poika` ja keppi nakataan nokkospuskaan uudestaan

 

Nämä "kuplanisäkkäät" saattavat kirkkain silmin jakaa huhua, jostakin joka kuulemma oli silloin kerran, kuulemma tehnyt näin ja näin...

 

Pooring....

 

Tänään taas kovasti kyselty mitä meinaan nyt ?

 

Pitkät palaverit tänään istuttu, asioita puitu ja oikeita totuuksiakin kuultu. On toivottu, että olisin jatkanut persuissa, vahvoja mielipiteitä kerrottu. Mutta päätös on ja pysyy kuin vanhanpiian pässinpökkimät pöksyt, tiukasti ylhäällä.

 

Itse sain asiaan hetki sitten varmistuksen, nyt sen tiedän ja asian saatan kertoakin, huomenna...

 

Nyt keskityn aivan muihin juttuihin ja tässä lähinnä on seurakuntavaalit joissa olen ehdolla Hauholla, Lähimmäisen asialla -listalla.

 

Toinen asia johon pitää myös syventyä on paikallisen Sarastus III ry,n puheenjohtajan tehtävät. Jos kiinnostaa mikä se on, niin google oletusten mukaan tietää senkin asian. On melkoinen sisäistäminen asioissa, kyseessä oleva yhdistys on perustettu jo 1904 joten hetken saa istua ja painaa yhdityksen historia mieleen. Mahotonta meininkiä. 

 

Moneen suuntaan pitäisi `revetä´, projektia tarjolla. Ja tiedoksi, suuria asioita pitää olla pohdittavana.

Ja tähän yhteen keskusteluun, joka liittyi lähimmäisten ihmisten hyvin vointiin ja siihen liittyvään asiaan vastaus on, ilman muuta.

 

No hitto joo, aurinkokin nousee joten on aika keskittyä päivän polttaviin asioihin.

Kiitos hei !

 

Tekstiä kirjoittaessa ei ole vahingoitettu eläimiä

Kuvan koira ei liity asiaan...

Mun juttu, mun kuvioni....

Olen ensi vuonna puolivuosisataa täyttävä paljasjalkainen suomalainen, Hauholainen mies. Perheeseeni kuuluu vaimoni, aloimme seurustelemaan jo vuonna 1986 kauan on aikaa siis vierähtänyt. Kolme aikuista lasta ja lapsen lapset 4 vuotiaat tytöt.

 

Meitä on monta, naista ja miestä, kaltaistani ja ikäistäni.

Hauholla oli ennen kuntaliitosta 3934 asukasta, 31.12.2008, montako lie tänä päivänä en tiedä tarkkaan ?

 

Suomen ennakkoväkiluku tämän vuoden heinäkuun lopussa oli 5 517 887 suomalaista. Siihen jo mahtuu monenlaista kohtaloa, liikaa hyvin surullisiakin tänä päivänä. Valitettavasti.

 

Tässä viimeisen viikon aikana on sattunut ja tapahtunut. En enään sillä asialla spekuloi,vatuloi tai sen enempää vatkaakaan, jos joku haluaa sitä, olkaa hyvä. En kanna painetta ollenkaan, se on joku muu. Tai oikeastaan sehän on aivan varmaa, että juuri näin tapahtuu.

 

Sen verran avaan asiaa, että erosin Kanta-Hämeen perussuomalaisista, jätin taakseni heidän puheenjohtajuuden ja maakuntavaaliehdokkuuden. Ei tuntunut enään millään tasolla oikealta toimia heidän kanssaan, arvomaailmoissa liian suuri ero. Toivotan heille onnea pyrkimyksissään, paljon hyviä ihmisiä. Mutta se muutama huono omena...

Ei siitä enempää.

 

Totisesti, otin täysin uuden kurssin kohti tuntematonta pitkän pohdinnan tuloksena . Oikeastaan päätös on hautunut kesäkuusta asti jolloin aavistin tulevan tietyistä ennusmerkeistä. Jätin taakseni turhat  ja hieman liian säröisellä, populistisella pohjalla olleet asiat.

Uusi suunta, uudet kuviot, on hienoa olla oma itsensä vapaasti, ilman tietynlaisia ennakko odotuksia.

 

Mutta nyt myös pitkän pohdinnan tuloksena olen mukana seurakuntavaaleissa, yllätyitkö ehkä?

Itse en oikeastaan, en enään.

Viimeiseen noin viiteen vuoteen mahtuu liikaa kaikenlaista, suuria tunteita laidasta- toiseen. Syntymää ja kuolemaa ja läheltä piti tilanteita.

Viimeksi mainittu omalta osalta persoonakohtaisesti. 

 

Toki vaakakuppi näyttää kallistuvan viimeisen tiedon mukaan juuri oikeaan suuntaan, mutta pelko painaa silti, salaa, itse sitä tiedostamatta.

Mutta siellä se on, jossain odottamassa. Haamu

 

Nyt siis uudet tuulet tunkkaisten tilalla, vieköön tuuli loput haamut niskasta.

 

Aika panostaa seurakuntavaaleihin, päästä vaikuttamaan kirkon toimintaa, Niin kirkkovaltuustoon kuin myös seurakuntaneuvostoon.

 

Kieltämättä ajattelin asiaa jo edellisten seurakuntavaalien aikana, mutta aika on otollinen vasta nyt.

Tutkimattomia ovat herran tiet, vai kuinka sitä sanotaankaan.

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

Minä ja luonto

Luonto on myös hyvin tärkeä paikka itselleni hakea rauhaa.

Alkutavujen ajattelua avaukseksi...

Hieman ehkä ohutta alkukankeutta saada ajatus laukkaan ja sormet loikkimaan näppäimistöllä, mutta kyllä se tästä lähtee.

 

Tästä alkaa aivan uusi luku, uusi ei niin ahdistava ja ahdasmielinen. Tietty painotaakka karistettu, maailma on uudella tavalla auki ja monen monta sivua on vielä  kirjoittamatta ja lukematta.

 

Miksi kenenkään tulisi jäädä kiinni johonkin joka ei tunnu oikealta?

Tee itse omasta maailmasi itse oman näköiseksi, katsele maailmaa eri kanteilta ja toisesta näkökulmasta.

Unohda se mitä jo luulit tietäväsi, aloita alusta, tee jotain toisella, uudella tavalla.

Anna palaa !

 

Itse teen paluun metsään yhä useammin olkoon mitä tahansa kesken. Siellä saan ajateltua asiat kuntoon rauhassa ja jaksan taas "kuljettaa" kansan huolia mukanani kenenkä mihinkin.

 

Tässä pikkuneidit mukana metsässä. Olleet siitä asti mukana, kun oppivat kävelemään.